Dagbesteding

Jofke en Corrie aan het schilderen bij Studio Xplo
Mirjam voelt kunstwerk bij Studio Xplo

Ben je 18 jaar of ouder dan kun je bij ons onder leiding van professionele kunstenaars beter leren tekenen en schilderen of onderzoeken hoe je teken- en schilderstechnieken kunt inzetten als een fijne uitlaatklep voor je ideeën en gevoelens. Zo kun je hier leren tekenen met potlood, houtskool, olie- en softpastelkrijt en inkt, maar ook werken met acryl-, olie-, aquarelverf, ecoline en mixed mediatechnieken.  Ook kun je kennismaken met technieken als: textiele werkvormen zoals punchen (droogvilten), papiersnijkunst, glas graveren en beschilderen, houtbranden, kalligraferen, keramiek, mozaïeken, digitaal tekenen, linosnedes maken en bijvoorbeeld ruimtelijk vormgeven met papier of foam. Heb je (g)een idee? Wij denken graag met je mee!

We hebben methoden ontwikkeld ter bevordering van multi-zintuiglijke waarneming en zijn gespecialiseerd in werken met mensen met een visuele beperking. Verder komen er bij ons onder andere mensen met NLD (moeite met het verwerken van non-verbale informatie), NAH (niet aangeboren hersenletsel), autisme, angsten en trauma’s, psychische problematieken en lichamelijke beperkingen.

Ons atelier is best groot en we werken in kleine groepen. We hebben werkhoekjes gecreëerd voor wie op zichzelf wil werken en er hangt een fijne sfeer.

Ben je benieuwd naar mogelijkheden voor arbeidsmatige dagbesteding/ een werkervaringsplaats in een creatieve omgeving?
Ook dan kun je met ons in gesprek gaan om te kijken of we je kunnen helpen.


Kennismaken?

 • Zondag 25 augustus 2024 organiseren wij een Open Atelier in de vorm van het kleinschalig Festival Xplosief Inclusief. Kom kijken wat onze deelnemers te bieden hebben aan kunst, ambacht en workshops.
 • Wil je eerder een kijkje komen nemen? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.
 • Wil je graag een keer proefdraaien? Maak een afspraak om een dagdeel vrijblijvend mee te doen voor €25,00 (inclusief basismaterialen en koffie/thee).


Vakantie

We streven ernaar het hele jaar open te zijn. In de vakantie wisselen de begeleiders elkaar af en zo nodig schakelen we vervanging in, zodat jij altijd terecht kunt.

Maatwerk
Wij hebben deze dagbesteding opgezet voor mensen die op niveau begeleid willen worden en meer willen dan een plek om (bezig) te zijn. We kijken samen waarin jij je wilt ontwikkelen en zetten alle zeilen bij om je hierbij te helpen. Van fouten durven maken tot het opzetten van een eigen bedrijf. Hoe klein of hoe groot de stappen ook zijn, ontwikkeling is àltijd mogelijk!

Extra’s
Als extra ondersteuning gewenst is, proberen we een buddy voor je te regelen. Al onze medewerkers zijn in het bezit van een VOG, de stagiaires en buddy’s ook.
Om iedereen voldoende aandacht en ruimte te kunnen geven werken wij in kleine groepen. Wie er behoefte aan heeft, kan zich even terugtrekken in de ontspanningsruimte. Daar staat ook een bedje. Het is mogelijk om zo nodig onder begeleiding even een wandelingetje te maken rond de vijver om de hoek. We hebben een transportrolstoel en rollator in huis en zijn in het bezit van het KIWA-keurmerk in de zorg (27286). Download ons kwaliteitsrapport.

Jouw Plan van Aanpak
Wij hanteren een persoonlijk Plan van Aanpak waarin jij kunt aangeven wat jij nodig hebt om zo fijn mogelijk bezig te zijn en de ruimte te voelen om jezelf te ontwikkelen. Download hier het invulbare document en mail het naar info@StudioXplo.nl voordat je bij ons begint.

 

Beschikbaarheid

 • Onze dagbesteding vindt plaats op dinsdag, donderdag en vrijdag.
 • Er zijn op dinsdagmiddag 3 plaatsen beschikbaar (wekelijks),
  op donderdagmiddag 2 plaatsen beschikbaar (wekelijks) en op
  vrijdagmiddag 2 plaatsen beschikbaar (om de week).
 • Is er geen plaats op jouw dagdeel naar wens? Dan kunnen we je op de wachtlijst zetten en nemen we contact met je op zodra er plaats vrij komt.
 • Als je bij ons dagbesteding doet en een keer niet kunt komen, kun je je dagdeel in overleg inhalen. Als je een lange periode niet kunt komen, hanteren wij een maand opzegtermijn voor beëindiging van het contract.
 • Als je stopt, wordt je overeenkomst stopgezet en benaderen we iemand van de wachtlijst. Wil je later weer terugkomen, dan kun jij instromen op dagdelen waarbij plaats is of kom je op de wachtlijst.

Wij zijn geen zorgatelier, maar een kleinschalig inclusief kunstencentrum – voor persoonlijke groei

Wij geven ruimte aan wat er is, zonder dit te willen oplossen. Toch is het mooi meegenomen dat creatief zijn in ons atelier je automatisch helpt om

 • emoties te uiten.
 • minder bang te zijn om fouten te maken.
 • minder in je hoofd te zitten.
 • tijd voor jezelf te nemen.
 • om je te ontwikkelen op jóuw niveau.
 • te leren omgaan met tegenvallers.
 • pijn of piekeren op de achtergrond te brengen.
 • structuur aan te brengen in je week.
 • in contact te komen met anderen.
 • beperkingen te leren accepteren en te denken in mogelijkheden.
 • jezelf uit te dagen.
 • te leren concentreren.
 • minder prestatiegericht te worden en meer plezier te hebben in je activiteit.
 • een leuke reden te hebben om je bed uit te komen.
Dagindeling
 • Ochtend
 • Lunchpauze
 • Middag
Tijd
 • 9.00-12.30u
 • 12.30-13.00u
 • 13.00-16.30u
Kiwa keurmerk

AANVRAAGPROCEDURE PGB

 1. Neem contact met ons op om te vertellen dat je misschien dagbesteding wilt komen doen en waarom.
 2. Als ons aanbod aansluit bij jouw behoeften, dan kunnen we een afspraak maken om jouw wensen en de mogelijkheden verder te bespreken.
  Tip: neem iemand mee die mee kan denken en luisteren.
 3. Onze dagbesteding noemt de gemeente sinds 2023 dagopvang. Omdat wij voorzieningen en begeleiding bieden die je niet in een algemene dagopvang krijgt, is onze dagopvang een maatwerkvoorziening. Heb je besloten dat je bij ons wilt beginnen en er is plaats? Meld je dan bij de lokale Toegang van de gemeente waar je staat ingeschreven om een keukentafelgesprek aan te vragen.
  Als je ons Plan van Aanpak invult, helpt dit ter voorbereiding van het keukentafelgesprek.
 4. Als de gemeente jouw dagopvang bij Studio Xplo goedkeurt, dan geven zij een PGB af.
  Voor een PGB moet je zelf je administratie kunnen doen en zelf je zorgverlener kunnen aansturen. Check vóór je het keukentafelgesprek aanvraagt of je PGB-vaardig bent of iemand hebt, die je kan vertegenwoordigen. Lees hier alles over PGB.
 5. Aanmelden via Zorg In Natura (ZIN) in ons atelier kan niet meer. Lees hier over het verschil tussen ZIN en PGB.
 6. Als onze begeleiding past bij jouw zorgvraag en je een indicatie hebt gekregen om bij ons te komen creëren en ontwikkelen, dan vullen we samen de nodige papieren in, zoals een zorgovereenkomst voor de SVB en een budgetplan voor de gemeente. De gemeente kan vragen om ons KVK-nummer: 17216145, de AGB-code: 41526048 en/of het inschrijfnummer van het Registerplein: 461052401.
 7. Succes met je aanvraag en hopelijk zien we je binnenkort bij ons in het atelier!

Sorry mensen! Leuker kunnen we het niet maken en helaas ook niet makkelijker. Maar als je eenmaal binnen bent wel 🙂