Visie

Met aandacht kijken naar de dingen om ons heen en in onszelf, ons laten verwonderen en wat we waarnemen in beeld brengen. Dat biedt meer kwaliteit van leven. Ideeën verbeelden is een uitlaatklep voor jezelf en een inspiratie voor anderen.

Missie

Wij stimuleren de persoonlijke ontwikkeling door middel van het aanleren van teken- en schildervaardigheden. Met ons aanbod willen we trots, zelfvertrouwen, lef, eigenwaarde, genieten en ontspanning bevorderen.

Doelstelling

Wij werken aan onze missie met een aanbod van professionele cursussen, workshops, trainingen, privé begeleiding en dagbesteding.

Authenticiteit

‘Wat is jouw kijk op de dingen?’ ‘Hoe zet je deze om in beeld?’
Wij gaan graag met je op zoek naar wat er in jou schuil gaat. Massaproductie is er al genoeg. Wij geven de voorkeur aan zoeken naar persoonlijke fascinaties en een eigenzinnige verbeelding hiervan. Kopiëren kan een goede oefening zijn, maar altijd met als doel je eigen manier te ontdekken.

Methodiek

Dankzij ruim 25 jaar ervaring met kunstbeoefening en -beschouwing met blinde en slechtziende mensen, ontwikkelde Jofke® de Taktila methode™ voorzien van een theorieboek en schreef zij het boek Je zintuigen als inspiratie. Haar methodieken en de jarenlange ervaring met het geven van teken- en schilderlessen, worden ingezet tijdens de lessen om los te komen, breder te kijken en vaardigheden te ontwikkelen. Vaak niet alleen op vaktechnisch vlak, de lessen werken ook door op andere niveaus.

‘Aanmelden is kiezen voor contact met je creatieve bron en dus contact met jezelf.’