Jofke

Jofke van Loon is de spil achter Studio Xplo. In 1999 studeerde Jofke af aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en sindsdien geeft zij teken- en schilderlessen. Door haar experimentele manier van werken heeft zij zichzelf veel technische vaardigheden eigen gemaakt en eigen methoden ontwikkeld, onder andere voor non-visuele kleurbeleving en beeldvorming. In de video vertelt Jofke wat ze voor jou kan betekenen en op Jofke.nl vind je een overzicht van haar websites.

Peggy

Sinds januari 2021 is Peggy Lacroix begeleider bij Studio Xplo. Ze is breed geschoold en georiënteerd, ondersteunt de cliënten van de dagbesteding en is maatje van een blinde cursiste. Ze staat open voor het ontwikkelen van nieuwe workshops en cursussen voor belangstellenden. Daarbij ontwikkelt zij prototypes lesmateriaal en doet vele hand- en spandiensten als rechterhand van Jofke, de stagiaires en onze klanten. In de video stelt Peggy zich voor en vertelt ze wat ze voor jou kan betekenen.

Maarten

Maarten Maas helpt sinds augustus 2023 mee bij Studio Xplo. Hij draagt (steeds meer) zorg voor de interne en externe communicatie en helpt mee met begeleiden van de deelnemers tijdens de dagbesteding. Maarten heeft samen met Jofke de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg gevolgd. Zijn achtergrond als beeldend kunstenaar is een welkome aanvulling in ons team. Als je ons belt of mailt, dan staat Maarten je te woord.

Alex

Sinds 2018 helpt Alex Stroom bij Studio Xplo. Hij kwam voor een oproep als chauffeur om een dame in een rolstoel naar ons atelier te halen en weer thuis te brengen. Ondertussen is hij een ambassadeur en betrokken, enthousiaste medewerker geworden.

Jeffrey

Toen Jeffrey Janssen bij Studio Xplo rondliep tijdens zijn eigen dagbesteding, liep hij langs een wat onrustige man met een verstandelijke beperking die daar ook aan het werk was. Terwijl Jeffrey contact met de man zocht, leek er een rust over de man te vallen. Jeffrey kwam een periode bij hem zitten om te kijken hoe dat ging en werd al snel zijn vaste kunstbuddy.
Toen wij een buddy zochten voor een zeer slechtziende man met een verstandelijke én lichamelijke beperking, hield Jeffrey zich aanbevolen. Ook deze match bleek een perfecte te zijn. Misschien is het zijn eigen autisme waardoor Jeffrey mensen goed aanvoelt, misschien is het zijn persoonlijkheid an sich. Wij zijn in ieder geval enorm blij met zijn hulp!

Monique de Jong is vertrouwenspersoon en buddy bij Studio Xplo

Monique

Werkt sinds 2021 bij Studio Xplo. Ze is buddy voor een blinde vrouw die op cursus komt. Dankzij haar achtergrond als pedagoog en haar empathisch vermogen is Monique aangewezen als vertrouwenspersoon voor de hele organisatie. Daarnaast verzorgt zij de evaluaties van mensen die voor de dagbesteding komen. In 2022 is Monique zelf ook met de cursus tekenen en schilderen begonnen!