Klachten­afhandeling Studio Xplo

‘Het streven bij Studio Xplo is dat iedereen zich zo ontspannen en veilig mogelijk kan ontwikkelen op creatief gebied. Wanneer er situaties zijn, waardoor er ongenoegen, spanningen of een gevoel van onveiligheid ontstaan, dan willen we daar graag wat aan doen!

Voel je niet bezwaard om iets te melden. Jouw klacht kan voor ons feedback zijn waar alle betrokkenen van kunnen leren. Dank voor je openheid!’ Jofke

 

Procedure

  1. Een klacht kun je melden bij Jofke van Loon of Peggy Lacroix (als Jofke er niet is). Dat kan face-to-face bij Studio Xplo, per mail, telefonisch of via een tekstbericht naar de ateliertelefoon 06- 3982 6286.
  2. Wil je je klacht melden bij een onafhankelijke vertrouwenspersoon?
    Dan kun je mailen naar Monique de Jong.
  3. Monique of Jofke nemen contact met je op om samen met jou te bespreken hoe de klacht het beste aangepakt kan worden. Zij kunnen je helpen bij het voeren van nodige gesprekken, als je dit zelf moeilijk vindt.
  4. Zo nodig volgt er een 2e gesprek met mogelijk andere betrokkene(n).
  5. Samen bespreek je de nodige actiepunten.
  6. Actiepunten worden gecommuniceerd met eventuele betrokkenen.
  7. Na enkele weken vragen we alle betrokkenen onderstaand Formulier Klachtenafhandeling in vullen om te kijken of de situatie is verbeterd.

Veiligheid
In ons atelier werken ook mensen die emotioneel kwetsbaar zijn. Daarom doen wij er alles aan om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren. Toch zou het kunnen gebeuren dat iemand vanuit een waan of emotie even uit de bocht vliegt. Dit verbale geweld kan ervoor zorgen dat (bij getraumatiseerde mensen in de ruimte) angstreacties ontstaan. Wanneer een dergelijke situatie ontstaat, zullen wij in gesprek gaan met de agressor en betrokkene(n). Uiteraard afhankelijk van de aard van het geweld, kan een waarschuwing en gesprek voldoende zijn om gedrag en gevoelens te veranderen. Wanneer dit niet het geval is, gaan wij in gesprek met het netwerk van de agressor en betrokkenen en zo nodig krijgt de agressor een atelierverbod. Betrokkenen bieden we de nodige nazorg.
Door deze melding kan het lijken dat bovenstaande dagelijkse praktijk is bij ons. Gelukkig is dat níet het geval. We willen slechts onze procedure met je delen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Formulier klachtenafhandeling