Interviews, reportages en publicaties over het werk van Jofke.

Een greep uit publicaties van afgelopen jaren:

Naast de reviews op deze website komen cursisten, stagiaires en betrokkenen bij Studio Xplo ook elders in de belangstelling. In het interview met De draad vertelt Margot van Berkel wat de lessen bij Studio Xplo haar hebben gebracht.

Van 2009 t/m 2012 organiseerde Jofke met stagiaires en vrijwilligers Festival Xplosief voor Kunst & Cultuur Natuurlijk bij De oude Schouten Hofstad in Gilze. Zij nodigde kunstenaars uit hun uiteenlopende werk te presenteren op het landgoed van deze cultuurhistorische boerderij.

Jofke geeft (jong) talent graag een kans binnen haar bedrijf. Zij gaf de 16-jarige Tulio Laanen opdracht een videoreportage te maken van Festival Xplosief in 2012:

Een paar reviews over het boek Je zintuigen als inspiratie dat Jofke in april 2013 uitgaf.

 

Je zintuigen als inspiratie op Bol.com

In 2014 organiseerde en coördineerde Jofke® het project Kunst met de zintuigen als inspiratie. Dit project was een praktijkuitvoering van haar boek. Samen met mensen met een visuele beperking werkten verschillende professionele kunstenaars een jaar lang toe naar een expositie voor de zintuigen. Stichting Laag Catharijne was één van de financieel partners en schreef een artikel over dit project in hun magazine.

In 2011 richtte Jofke® Stichting KIVI (Kunst Is Voor Iedereen) op, een samenwerkingsverband dat zich inzet om kunstparticipatie toegankelijker te maken voor mensen die daarbij om fysieke of mentale redenen drempels ervaren.