Op zoek naar een stageplaats of werkervaringsplek?

Studeer je aan een beeldende kunst- of vormgevingsopleiding en zoek je een leerbedrijf? Ben je op zoek naar een onderzoekstages? Of heb je andere ideeën over een uitdagende stage bij ons bedrijf?

Studio Xplo heeft als erkend leerbedrijf ruim 70 stagiaires opgeleid. Wij zijn een uitdagende en creatieve organisatie, waar studenten van het MBO, HBO, WO en pas afgestudeerden hun talenten in de praktijk toepassen en ontwikkelen.

Klanten van Studio Xplo, en zeker ook stagiaires kunnen hun creativiteit en kwaliteiten binnen ons bedrijf onderzoeken en ontwikkelen, experimenteren in materiaal en techniek, leren ontwerpen, samenwerken, organiseren, stimuleren, inspireren, communiceren en bedrijfvoeren. We leren van elkaars ervaringen en (on)deskundigheid. Het delen van informatie- en kennisoverdracht is goed voor de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van de medewerkers en innovatie van het bedrijf.

Stagiaires kunnen ervaring opdoen tijdens onze cursussen en dagbesteding, werken zelfstandig en proactief aan eigen opdrachten (in dienst van de deelnemers) en samen met de deelnemers. Ze worden persoonlijk ingewerkt en begeleid door de praktijkopleider van Studio Xplo.

Om te voorzien in behoeften die leven bij de deelnemers van Studio Xplo kunnen stagiaires van de opleiding Sociaal Werker bij ons hun steentje bijdragen aan de maatschappij. Denk aan: buddy zijn of een buddy regelen voor mensen met een (zintuiglijke) beperking of aandoening; Eenzaamheid en isolement tegengaan door activiteiten te organiseren zoals museumuitjes en wandeltrips inclusief de nodige begeleiding; Mensen verbinden die iets voor elkaar kunnen betekenen; Voorzieningen treffen om het verblijf van onze deelnemers zo aangenaam mogelijk te maken.

Kijk maar eens op deze websites of je denkt te kunnen leren en bijdragen bij Studio Xplo.
Op ons You Tube kanaal kun je een kijkje achter de schermen nemen.
Neem direct contact als je interesse hebt in een stage.
Meer informatie over onderzoekstages.

Studio Xplo is een erkend leerbedrijf.

SBB leerbedrijf ID: 100232976. Bekijk ons erkenningscertificaat.
Codes erkenningen sectoren Mediavormgever: 25633,
Ruimtelijk Vormgever: 25811, Medewerker Productpresentatie: 25810 en Sociaal werker: 25615.

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden bij ons?

Kijk wie je voor gingen…

Zoek je een creatieve plek voor arbeidsmatige dagbesteding?

  • Misschien vind je het leuk om mensen te (leren) begeleiden.
  • Of wil je voelbare illustraties maken voor mensen met een visuele beperking?
  • Ben je goed in grafische vormgeving, video-editing of ben je handig met social media?
  • Heb je andere kwaliteiten en wil je overleggen of we elkaar kunnen helpen?

Dan kun je contact opnemen met Studio Xplo om te kijken of je kunt meewerken in ons atelier.

De afgelopen jaren begeleidde Jofke van Loon vele mensen bij Studio Xplo die met de vraag kwamen of ze bij Studio Xplo konden werken aan hun reactivering of re-integratie. Door mee te werken in een creatieve omgeving waar klanten en collega’s centraal staan, werkten zij aan hun doelstellingen. Voor meer dan 30 mensen is Studio Xplo een station geweest op hun weg naar de reguliere arbeidsmarkt.

Instanties kunnen mensen vanuit de WMO doorverwijzen naar Studio Xplo voor reactivering en vrijwilligerswerk. Zo kunnen mensen die op zoek zijn naar een laagdrempelige plek waar zij op eigen tempo de nodige stappen kunnen zetten richting de volgende trede op de participatieladder, terecht bij Studio Xplo.
Samen zullen we onderzoeken of werken als persoonlijk begeleider, vormgever, workshopgever, kunstenaar, ondernemer, marketing- of productiemedewerker bij jou past.
Heb je andere ideeën die volgens jou passend zijn? Wij staan open voor jouw ideeën.

Wij zijn onderaannemer van GGZ Breburg, RIBW Brabant, Leermakersgroep en Respect Zorgprofessionals. Heb je begeleiding nodig bij het regelen van je werkervaringsplek bij ons en ben je client bij een van bovengenoemde organisaties? Dan kunnen zij je hierbij wellicht helpen. Mensen met een visuele beperking kunnen terecht bij Visio voor ondersteuning.