Esther van Gils heeft schilderles bij Studio Xplo en schreef een review

‘Ik neem al sinds 2009 deel aan cursussen schilderen met materialen als slechtziende cursist. Het is altijd lastig om in een onbekende ruimte je draai te vinden, spullen en materialen te zoeken etc. Dit is prima opgelost door de maatjes die Jofke regelt. Ik kan gewoon alles vragen en het wordt opgelost. Zo kan al mijn energie naar het schilderen gaan en wordt de middag niet te belastend, maar ontspannen. Heel verrassend vind ik dat ik het zo leuk vind om iets te doen met anderen die dezelfde beperkingen ervaren. Dit doe ik niet vaak, maar de herkenning is zo fijn, emotioneel, maar ook hilarisch: ‘weer 1 die met zijn neus in de verf hangt, ben ik ten minste niet de enige’.

Het was ook leuk om gastvrouw te zijn bij de Zie je wel(?)-expositie. Het is een uitdaging om mensen op een andere manier te laten denken. Ook is het leuk om je handicap eens op een andere manier te laten zien: letterlijk en figuurlijk.

Door de cursussen en het Zie je wel(?)-project heb ik ook weer geleerd te reizen. In een regulier project zonder maatje verzuip ik, ‘ Esther van Gils

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie