Nina Looijkens liep stage bij Studio Xplo en schreef een review

‘Toen ik bij Studio Xplo stage liep heb ik erg veel geleerd over het omgaan met blinden en slechtziende mensen. Vooral op het communicatiegebied. Ik vond het erg leuk om te doen en zelf heb ik hun wereld ook een paar keer ervaren, door middel van een bril. Op de beurs heb ik collages gemaakt met een bril op. Dit was echt een ervaring, omdat je je eigenlijk niet bewust bent hoe belangrijk je ogen wel niet zijn en dan moet je je ineens heel erg gaan concentreren en ga je af op je andere zintuigen, zoals tast en je gehoor. Ik vind het heel bijzonder dat ik dit mee heb mogen maken. Ik heb er echt mega veel van geleerd.

Ik vond het verrassend dat de mensen met een visuele beperking toch nog zo enthousiast bezig waren en er erg veel plezier in hadden. En door de lesmiddelen toch leerden hoe sommige technieken in elkaar zaten. Ik vond het ook heel bijzonder dat er zulke mooie werken uitkwamen en dat ze zo verschillend te werk gingen. En dat ze mooie ideeën hadden en snel een idee hadden van wat ze wilden gaan schilderen,’ Nina Looijkens 2014

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie