Ashley van Gestel was vrijwilliger bij Studio Xplo en schreef een review

‘Ik vond het in het begin lastig om met blinde of slechtziende mensen om te gaan omdat je er vanuit gaat dat iedereen ziet, dus je vergeet bijvoorbeeld vaak de naam te zeggen van degene tegen wie je praat en dan krijg je van alle hoeken antwoord.

Ik kwam erachter dat ik eerst de naam moet zeggen tegen de persoon waar tegen ik ga praten en soms pakte ik iemand zijn/haar hand om degene te laten voelen wat ik zag.

Ik heb geleerd dat waar een wil is, ook een weg is.. hoe moeilijk het ook kan zijn.

Het was erg leuk om gids te zijn met de expositie. Er zijn heel veel bezoekers geweest en iedereen voelt, ruikt en ziet of denkt toch weer anders.. Heel apart.. Ook mensen die in eerste instantie niet goed gehumeurd waren, waren op het eind altijd enthousiast. Mooi!

Al met al vond ik het een hele mooie ervaring om mee te maken want ieder mens reageert en denkt toch weer anders en dat kwam je in tegen bij elk zintuig! In 1 woord Ge-Wel-Dig!’ Ashley van Gestel – februari 2015

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie