Portretoefeningen van Kimmy Bouwman bij Studio Xplo in Tilburg

‘Mijn ervaringen bij Studio Xplo waren heel prettig. Ik kwam er binnen met grote faalangst. Het feit dat ik zou moeten presteren was voor mij heel erg moeilijk. De eerste dag bij Jofke heb ik meteen geleerd dat het oké is als het een keer niet lukt. Dit heeft mij erg verder geholpen om te beginnen durven portret tekenen. Op foto 1 kun je mijn eerste poging zien. Deze vond ik erg mislukt. Maar Jofke leerde mij dat hij wel iets grappigs heeft en dat het een oefening is. Door deze geruststelling durfde ik weer een nieuwe poging te doen. Dit is de foto linksonder. Deze is al iets beter, maar ik dacht nog steeds dat ik het niet zou kunnen. Jofke heeft er toch voor gezorgd dat ik het nog een keer ging proberen. Met haar tips en begeleiding durfde ik het aan. Ik was verrast dat ik zo’n grote sprong gemaakt had. Voor mij helpt het om zonder verwachtingen te gaan beginnen. Zo heb ik net mijn laatste tekening gemaakt, nummer 5. Ik ben verrast. Zonder de aanmoediging van Jofke had ik dit niet aangedurfd. Het is me uiteindelijk toch gelukt om door te oefenen en uiteindelijk ook steeds beter resultaat te krijgen.

Bedankt dat ik deze ervaring heb mogen delen. Ik zou iedereen aanraden om te leren begrijpen dat een tekening de ene dag wel kan lukken en de dag daarna niet zo goed. Dat is helemaal niet zo erg. Als je er maar van genoten hebt om het te doen. Daardoor heb ik mijn tijd bij Studio Xplo als zeer prettig ervaren,’ Kimmy Bouwman

2 reacties

  1. Kimmy, tekenen is net het echte leven. De ene dag ga je rechtdoor, de dag erna moet je een stukje terug lopen. Maar ook dan zie je nieuwe dingen die je gisteren niet zag.

  2. Wat een mooie vooruitgang voor jezelf…maar eerlijk gezegd vind ik de eerste foto het mooist…dus is dat ook nog verschillend. Wat is goed en wat niet. Succes en Jofke leuke post!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie