Maarten Maas aan het werk bij Studio Xplo

Het gaat goed met Studio Xplo!

We hebben begin 2023 het nodige kwaliteitskeurmerk binnengehaald en mensen zijn lekker aan het werk in het atelier. Stagiaires en vrijwilligers werken mee om er samen iets moois van te maken en er wordt van alles georganiseerd. Het bruist!

Dat betekent ik, Jofke, mijn handen vol heb aan het runnen van de toko en gelukkig doe ik dat met alle plezier en enthousiasme!
Om beter te kunnen focussen op de begeleiding van de deelnemers én mijn werk als kunstenaar ontstond de behoefte om mij minder bezig te houden met randzaken of tenminste die beter te organiseren. Zo werd het idee geboren een secretarieel medewerker aan te trekken. Daarbij dacht ik vrij direct aan Maarten Maas. Maarten woont in Loon op Zand en heeft onlangs zijn vorige baan beëindigd. Hij is op zoek naar een nieuwe uitdaging en aangezien ik met Maarten ben afgestudeerd aan de kunstacademie, zag ik dit als een win-win situatie. Maarten heeft in het verleden onder andere facilitaire en administratieve werkervaring opgedaan, hij kent mij goed én de bedrijfscultuur van Studio Xplo. En laat Maarten nou nét zo enthousiast zijn geworden van dit idee als ik!

Om te kijken of de praktijk aansluit bij onze verwachting, komt Maarten 21 augustus 2023 twee maanden op proef in de ochtenden meelopen. Hieronder deelt Maarten zijn motivatie:

“Jofke maakte mij enthousiast over het idee als secretarieel medewerker bij Studio Xplo te gaan helpen. Het lijkt me leuk om haar te ondersteunen bij administratieve taken en te onderzoeken of er per november 2023 mogelijk een vaste functie van kan worden gemaakt.

Wat me met name aanspreekt is het breed toegankelijk maken van kunst en cultuur voor iedereen. Met name de inzet daarbij voor diegenen die fysiek of mentaal minder makkelijk toegang hebben tot kunst- en cultuurparticipatie. Zo wordt niemand buitengesloten en kan ieder zich ontwikkelen op zijn eigen artistieke wijze en anderen daarbij ook weer inspireren.

Door bij te dragen met administratieve ondersteuning hoop ik Studio Xplo te helpen naar een bruisende en toekomstbestendige organisatie waar veel deelnemers gebruik van kunnen (blijven) maken. Ook het zijn van een aanspreekpunt en het leren kennen van de deelnemers vind ik belangrijk. Vertrouwen hebben in elkaar en de organisatie vergroot het werkplezier. In eerder functies heb ik op dit vlak mooie werkervaringen opgedaan.

Ik wil Jofke bedanken voor de mogelijkheid om de komende periode samen te onderzoeken of ik van waarde kan zijn als secretarieel medewerker bij Studio Xplo en ik heb er zin in!

Leuk om je binnenkort te ontmoeten!

Groetjes, Maarten Maas”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie