Illustratie uitvaartboekje van Trees door Trees, gemaakt bij Studio Xplo

Beste Jofke,

Misschien ken je mijn tante niet meer, maar ik denk van wel: Mw van der Zalm, van de Zwartvenseweg. Ze zat in 2009 even op cursus bij jou, had last van bipolaire stoornis. Ik was heel blij dat zij bij jou een tijd terecht kon om haar talenten weer te ontdekken, je bracht haar zelfs wel thuis of haalde haar. Super lief.

Ik mail je om je even te vertellen dat zij woensdag 10 mei 2017 is overleden, in verpleeghuis Joannes Zwijsen te Tilburg.
Afgelopen woensdag hebben we haar begraven in Den Haag, haar geboorteplaats.

Ik stuur je het boekje mee van de Uitvaartdienst, omdat dat jou zal herinneren aan een tekening die ze bij jou maakte! Die hebben we ook gebruikt  op de voorkant van haar rouwkaart. Haar schilderij van de gevouwen handen (in lila) heeft haar de hele dag begeleid en staat nu bij mij thuis. De tekening maakte ze toen ze 80 was, dat heb ik in mijn In Memoriam niet onvermeld gelaten! Van haar leerden we, als kleine neefjes en nichtjes, tekenen!

Ik bewonder je persoonlijkheid en integere behandeling van je cursisten. Ik wens je succes met je werk en cursussen. Als ik in Tilburg woonde zou ik het wel weten!!

Lieve groet, Suze Koolschijn – Wassenaar.

 

 

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie