Anniek, stagiaire Studio Xplo

‘Mijn naam is Anniek Copal. Graag wil ik jou meenemen in mijn ervaringen als stagiaire bij Studio Xplo. De eerste keer dat ik bij Studio Xplo binnen kwam voelde het gelijk goed, een enorm goede sfeer en een mooie locatie! Ook het contact met Jofke van Loon was direct goed. Ze is een lieve en behulpzame vrouw en wil je graag een nieuwe kijk geven en van alles leren. Ze laat de stagiaires ervaren hoe het is om vrij te werken. Zo heeft Jofke me de eerste 5 weken dat ik stage liep een project gegeven om materialen te leren kennen waar ze mee werken in het atelier. Ik mocht de materialenkisten ontwerpen waar verschillende materialen inzitten en kwam op het idee een boom te nemen voor mijn ontwerp. Mijn idee was om de boom met de materialen te maken die in de kist zitten. Bij de viltspullen een viltboom, bij de kleikist een kleiboom enzovoorts. Ook wilde ik dat elke boom voelbaar zou zijn voor mensen die slechtziend zijn of blind. Dit omdat Jofke van Loon Taktila™ heeft ontwikkeld en daarmee werkt om kleur en beeld voelbaar te maken.

Met sommige materialen had ik nog nooit gewerkt en daar heb ik uitleg bij gekregen. Tegen sommige materialen zat ik echt aan te hikken, maar eenmaal geleerd vond ik het erg leuk om mee te werken. Zo heb ik in deze 5 weken leren linosnede maken, droog vilten, naaien, kleien en met textielverf werken. De laatste 5 weken van mijn stage ga ik nog een project uitvoeren, een enorm leuke en ik nodig jou uit om mee te doen!


Maak een kunstwerk van een boom en win deelname aan een expositie of workshop!

De opdracht is een tweedimensionaal kunstwerk van een boom te maken van 50 x 50 cm. Iedereen mag mee doen en we hopen op originele uitvoeringen en verschillende interpretaties van een boom. Uit de inzendingen worden 15 mensen geloot die mogen exposeren bij Café Ome Toon in Biest-Houtakker of onze eigen studiogalerie én 5 mensen winnen een workshop ‘Mixed media’ bij Studio Xplo op 25 augustus t.w.v. €65,00.

Doe je mee?
Mail uiterlijk 15 augustus 2021 een foto van je werk naar info@StudioXplo.nl met je persoonlijke gegevens en eventuele wensen. Lees alles over deze actie in de agenda op www.StudioXplo.nl en in het facebookevenement Art contest Xplo of download de digitale poster.

Veel plezier met de creatieve wortels van jouw boom,’ groetjes Anniek

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie