Jeanne aan het werk bij Studio Xplo

‘Als jong meisje schilderde ik ooit een ballerina voor Moederdag. Dat heeft zich uitgebreid naar veelzijdige, creatieve activiteiten door heel mijn leven heen. Bij het organiseren van activiteiten en evenementen bij ouderen bleek mijn passie te liggen. Na een loopbaan van 32 jaar kwam daar door ziekte abrupt een einde aan.

Een jaar later had ik thuis mijn eigen atelier gecreëerd. Schilderen wilde ik eindelijk meer aandacht gaan geven. Nu had ik de tijd…iets doen helemaal voor mijzelf. Ik begon portretten na te schilderen met olieverf. Daarmee te kunnen werken was de grote ontdekking voor mij en tevens een uitdaging. Na een paar maanden liep ik vast en had ik de behoefte aan wat sturing, inspiratie en mensen om mij heen.

Studio Xplo trok mij sterk aan omdat ik daar vrij kon kiezen wat ik wilde doen. De aanpak is niet schools. Als je het even niet meer weet, is Jofke daar om je weer op weg te helpen. Ze leert mij te kijken door afstand te nemen en zelf te ontdekken wat er niet klopt. Heb je behoefte aan theorie dan heeft Jofke de kennis paraat. Daarnaast is er een prettige sfeer in de groep met 8 cursisten. De een tekent portretten, de ander werkt met krijt of schildert op klein of groot doek. Door naar andermans werk te kijken, raak je zelf ook weer geïnspireerd. Voor mij is het de beste formule; ontspannen, sociale contacten, fijne communicatie, creatieve omgeving en doen wat ik wil….schilderen!

Nu zijn we verhuisd naar een grotere ruimte met nog meer mogelijkheden. Ik hoopte dat de knusse sfeer ook in het nieuwe onderkomen weer net zo zou worden als op de Annastraat. Jofke bruiste van energie en is die uitdaging weer vol aangegaan! Zij is daar zeer goed in geslaagd door de ruimte optimaal te benutten en in te delen. Ik heb mijn plekje weer gevonden. Nu is het de kunst en de uitdaging mijn eigen schilderkunsten verder te ontwikkelen. Er is nog veel te leren en te proberen,’ Jeanne Hagenaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie