Anne liep stage bij Studio Xplo

Anne van Elderen volgde de eerste helft van 2023 haar afstudeerstage bij Studio Xplo, tijdens haar opleiding Ruimtelijk Vormgeven aan het Sint Lucas. Naast haar betrokkenheid bij onze deelnemers en onze organisatie ontwierp zij een kast voor Taktila™, het voelbare kleurensysteem. Ze maakte een praktische en overzichtelijke kast waar alle los slingerende materialen, gereedschappen en hulpmiddelen in opgeborgen kunnen worden, inclusief mobiele werkbladen voor productiewerkzaamheden die we in opdracht uitvoeren. Denk aan de replica’s die we maakten voor onder andere het Van Abbemuseum en vele particulieren.

Anne vertelt over haar ervaringen tijdens haar stage

‘In februari 2023 ben ik begonnen bij Studio Xplo. Ik heb een half jaar stagegelopen en het heel erg naar mijn zin gehad. Ook heb ik heel erg veel geleerd van al de mooie mensen die ik heb mogen leren kennen. Zo heb ik geleerd om feedback te geven vanuit mijn mening en om vooraf toestemming te vragen, zodat ik mijn mening dan niet opdring bij anderen. In het creatieve proces moest ik op momenten over een soort blokkade heen. Daar heb ik van geleerd uit mijn comfortzone te gaan. Door deze praktijkervaring kan ik mij beter in leven in de deelnemers van de dagbesteding en de cursisten als ze ook zo een soort blokkade ervaren. Ik heb heel veel mooie gesprekken gehad en ik neem al deze mooie herinneringen mee voor in mijn toekomst.

Ik wil iedereen graag bedanken voor deze mooie stageperiode. Zonder jullie had ik al deze herinneringen niet gehad. Ook wil ik graag Hasse; mijn mede-stagiaire bedanken. We hebben heel erg veel plezier gehad én we hebben heel veel van elkaar kunnen leren. Peggy en Jofke wil ik graag bedanken voor de goede begeleiding en een luisterend oor als dat nodig was. Ook wil ik graag laten weten dat jullie allemaal in mijn hart zitten.

Iedereen bedankt, Liefs Anne van Elderen’

De kast wordt in 2023 gemaakt naar het ontwerp van Anne. Wanneer de kast klaar is, volgt er hier een foto van.

1 reactie

  1. Super fijn dat je bij ons stage hebt gelopen Anne! Veel plezier in je nieuwe opleiding. We missen je nu al. Zeer benieuwd naar het eindresultaat van je kast. Misschien kom je dan nog eens kijken?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie