Petra Brokken is cursiste bij Studio Xplo en schreef een review

‘Jarenlang zag ik het bord van Studio Xplo op de stoep staan, als ik de deur uitging, met de tekst: Cursussen tekenen of schilderen.  Maar ja, wat zou ik daar moeten doen?
Ik kan namelijk niet tekenen en schilderen en heb er nooit iets mee gehad. Toch deed dat bord iets met me.

Ik zit hele dagen thuis omdat ik afgekeurd ben. Ik doe wel vrijwilligerswerk, maar dat is niet echt ontspannend.
Toen ik een ongeval kreeg, kreeg ik bovenop al mijn beperkingen nog een whiplash erbij. Nu waren mijn mogelijkheden om een hobby te vinden nóg beperkter. Daarom heb ik toch maar de stoute schoenen aangetrokken en ben naar Jofke gegaan.
Vanaf het eerste moment kreeg ik er een warm gevoel bij. Zij vertelde mij dat iedereen kon leren schilderen of tekenen. Die dag heb ik besloten om één maal per twee weken een cursus te volgen. Het fijne van haar cursussen is dat je zelf mag kiezen wat je wil gaan doen: schilderen of tekenen en daar krijg je dan begeleiding bij.

Vanaf de eerste les kwam ik ontspannen terug van de les en had het idee dat ik in ieder geval iets kon leren.
De manier van lesgeven geeft iedereen een kans zich te ontplooien en vertrouwen te krijgen in hun kunnen. Jofke begeleidt iedereen op de manier die bij de persoon past.
Al snel wilde ik meer en ging naar één per week. Geweldig, hier voelde ik me thuis en kon ik me ontspannen.
Daarna nog maar een cursus portrettekenen erbij gedaan én een cursus experimentele technieken.
Mijn volgende extra cursus is ‘leren kijken’: de bossen in, kijken en fotograferen. Hier kijk ik echt naar uit.
Van iemand die geen vertrouwen had in haar kunnen in tekenen en schilderen ben ik opgebloeid tot iemand die het toch wel kan. Ik kan nog veel leren en dat is alleen maar fijn. Bedankt Jofke voor het vertrouwen dat je in me hebt. Ik zal nog vele jaren cursussen volgen om te leren en om te ontspannen.

Mijn boodschap voor iedereen: probeer het, je krijgt er geen spijt van,’ groetjes Petra Brokken – 2016

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie