Margot van Berkel was vrijwilliger bij Studio Xplo en schreef een review

‘Nadat mijn creatieve therapie eindigde en ik advies kreeg dat schilderen goed voor me zou zijn in verband met mijn traumatisch verleden ben ik gaan zoeken. De poster en website van Studio Xplo sprak me meteen aan. Het straalde rust en veiligheid uit. Die veiligheid was voor mij heel belangrijk. Na kennis gemaakt te hebben met kuntenares Jofke van Loon voelde ik me er vrij snel op mijn gemak, dus schreef ik me bij Studio Xplo in voor een schildercursus. Na de eerste schilderles ervoer ik al dat ik me kon ontspannen. Ik leerde vrij snel dat ik dingen los kon laten. Ook raakte ik beetje bij beetje uit mijn sociale isolement en werd ik steeds vrijer en sterker. Dat wilde ik ook graag delen met anderen/overdragen.

Dus op de vraag of ik vrijwilligster wilde worden hoefde ik niet lang na te denken. Ik werd maatje van een blinde mevrouw. Ik zag haar groeien, genieten en blijer worden van hetgeen ze kan door middel van de Taktila® methode, haarzelf en mijn assistentie. Super is dat om te zien. Daar wordt een mens blijer en sterker van, en zo ook minder vaak ziek. Dit laatste geldt volgens mij voor iedereen.

Ikzelf ben een blijer en sterker mens geworden, zie dit bij anderen gebeuren en dat wil ik verder mee mogelijk maken, want kunst en creativiteit is voor iedereen en daar hebben we de Taktila® methode en vrijwilligers voor nodig.’ Margot van Berkel – 2015

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie