Op zoek naar gestructureerde en gedegen begeleiding tijdens je creatieve ontwikkeling?

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken
Illustratie van Jofke door Maarten van den Beemt

In september 2017 biedt Studio Xplo een aantal studieprogramma’s voor mensen die op zoek zijn naar individuele begeleiding ter verbetering van hun kijk-, teken- en schildervaardigheden, het doen van beeldonderzoek en de zoektocht naar een eigen stijl.

Door toepassing van de opdrachten en methoden van beeldend kunstenaar Jofke van Loon ontdek je hoe je om kunt gaan met creatieve vrijheid, keuzemogelijkheden en onvoorspelbaarheden. Zo werk je automatisch ook aan je persoonlijke ontwikkeling;-)
Deze creatieve zoektocht ga je aan op basis van je intuïtie en voornamelijk je rechterhersenhelft. Door het denken zoveel mogelijk plaats te laten maken voor spelenderwijs ontdekken en minder resultaatgericht te werk te gaan, leer je verbeterpunten zien en ga je steeds meer vertrouwen op jóuw manier van kijken en werken.

Jofke deelt haar jarenlange ervaring tijdens de praktijkdagen aan de hand van praktische tips, technieken en herkenbare praktijkvoorbeelden. Zij zal haar boeken en de nodige gastsprekers inzetten. Zo werkt Jofke voor het stukje bewegingsexpressie bij de opleiding Je zintuigen als inspiratie samen met Jacqueline Bots en nodigt zij onder andere blinde mensen uit om hun kijk met ons te delen.

Afhankelijk van de opleiding heb je één of twee praktijkdagen per maand. De tussenliggende weken werk je thuis aan je creatieve proces aan de hand van de lessencyclus en het stappenplan dat je ontvangt. Na afloop ontvang je een certificaat waarop je ontwikkeling staat beschreven.