Hoe zie jij de wereld?

Zie je wel(?) BelevingsExpositie door Studio Xplo

Beeldend kunstenaar Jofke van Loon komt langs met een blinde man of vrouw, die vertelt hoe hij/zij naar de wereld kijkt. Naar aanleiding van deze bijzondere boodschap daagt Jofke de leerlingen uit om een opstel te schrijven over hun unieke kijk op de wereld en vraagt hen hierbij waarom zij anders en bijzonder zijn. Tijdens een tweede ontmoeting begeleidt Jofke de leerlingen bij het omzetten van hun verhaal in een tekening.

Kosten: €350,00 per klas
Wij nemen mee: een indrukwekkende ervaring en een originele opdracht, pen en papier, A3-tekenpapier, gummen, puntenslijpers, schets- en kleurpotloden.

Extra’s:

  • Er kan een wedstrijd aan dit project gekoppeld worden. Het meest originele verhaal of tekening komt bijvoorbeeld in de nieuwsbrief van school.
  • Per klas kan tijdens een vervolgworkshop van een van de tekeningen óf een collage van een selectie tekeningen, een groot verzamelkunstwerk gemaakt worden.
  • Dit is een bijzonder project waarbij het leuk is om na afloop tijdens een uitvoering de verhalen, tekeningen en een eventueel gezamelijk kunstwerk te presenteren.