Speciaal en passend onderwijs

Tijdens een creatieve ontwikkeling zou er geen sprake moeten zijn van goed of fout. Resultaten zijn een uiting van een persoonlijk gevoel of idee en ontstaan door vaardigheden die er op dat moment aanwezig zijn. Door te oefenen kunnen vaardigheden zich verder ontwikkelen. Uitgaande van de mogelijkheden van de leerling (in tegenstelling tot de beperkingen) verzorgt Studio Xplo kunstworkshops en –projecten voor speciaal onderwijs.

Voor leerlingen met een visuele beperking zetten wij de Taktila methode® in. Deze methode kan ook een uitkomst zijn voor leerlingen met dyslexie of leerlingen die om een andere reden moeite hebben met taal en teken. Zo kunnen deze leerlingen in het regulier onderwijs zich ook ontwikkelen tijdens de beeldende vakken.

Klik op onderstaande programma’s voor meer informatie, bel of mail ons voor een afspraak en wij staan garant voor een inspirerend programma.

Speciaal en passend onderwijs

Over de kosten
De prijzen staan bij de uitleg van de programma’s en zijn exclusief materialen en reiskosten.
De programma’s kunnen op school verzorgd worden óf in de grote zaal van Studio Xplo. In het laatste geval komt er €60,00 bij voor de huur van de zaal.