Blind kunst kijken op de tast bij Studio Xplo

Het aanraken van schilderijen is tijdens de meeste exposities verboden, maar dat is bij deze expositie wel anders. Hier word je juist uitgenodigd om de kunstwerken aan te raken. Ze zijn immers ook op de tast gemaakt.
Jofke richtte eind 2009 Zie je wel(?) op, het project voor non-visuele kunstbeleving. De belevingswereld van mensen met een visuele beperking is het uitgangspunt voor alle Zie je wel(?) activiteiten sindsdien en dus ook van deze expositie met werk van blinde en slechtziende cursisten van Studio Xplo.

Nieuwsgierig?

Bekijk filmpjes van Zie je wel(?) exposities in het verleden en kom vooral ‘kijken’ naar deze expositie. Tijdens de opening is iedereen welkom en we organiseren een uitgebreide verwendag voor de liefhebbers. Daarnaast kun je een afspraak maken om je te laten verrassen door dit bijzondere werk!

Poëzie challenge
Omdat wij er graag een interactieve happening van maken, koppelen we een poëzie challenge aan deze expositie.
Mail uiterlijk 21 april 2022 jouw gedicht met als thema Nader inzien naar info@ziejewel.org en maak kans op de verwendag Kunst kijken op de tast t.w.v. €50,00. Alle gedichten worden gepubliceerd op www.ziejewel.org.


Praktische informatie

  • Uitnodiging: Download hier de uitnodiging
  • Locatie: Studiogalerie Xplo
  • Opening: Zondag 20 maart 2022: 14.00-16.00u (als de maatregelen het toelaten)
  • Duur expo: t/m zaterdag 14 mei 2022
  • Openingstijden: De expositie ‘Nader inzien’ is gratis te bezoeken voor vaste bezoekers van Studio Xplo en op afspraak: info@StudioXplo.nl / 06-39826286. Tijdens de opening is iedereen welkom. Ons atelier is groot genoeg om voldoende afstand te kunnen nemen. Houd daarbij welk rekening met elkaar, zeker als mensen jou niet kunnen zien!
  • Coronacheck: u hebt geen coronabewijs nodig. Meer informatie hierover. Wel vragen we u niet te komen met coronagerelateerde klachten, afstand te houden van elkaar in ons atelier en bij toenadering een mondkapje te dragen.
  • Informatie over de verwendag

Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting KIVI en het Lang Leve kunst Fonds.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie