Welkom bij de workshop Abstract schilderen

Hallo, ik ben Jofke®, beeldend kunstenaar. In mijn atelier (Studio Xplo) in Tilburg verzorg ik teken- en  schilderlessen. Daaruit zijn een hoop oefeningen ontstaan die mensen onder anderen helpen om objecten, landschappen, abstracte en figuratieve composities, portretten en volledige mensen te leren tekenen en schilderen.

Vaak willen we een ‘mooi plaatje’ maken en als je dat na kunt doen door een bestaand beeld te kopiëren, dan kun je zien of het goed gelukt is of niet.
Maar: wanneer je op onderzoek gaat naar hoe jÍj de dingen beleeft en jouw authenticiteit legt in het verbeelden van je persoonlijke ervaring, dan kun je spelenderwijs een abstracte tekening of schilderij tot stand laten komen. Daar gaat deze workshop over.

In de video neem ik je mee in de wereld van abstract en beeldend waarnemen. Je leert abstract denken, kijken, tekenen en schilderen. Download dit pdf-bestand voor de lijst met benodigdheden en een korte beschrijving van de opdrachten die in de video worden uitgelegd en voorgedaan. Veel plezier!

De video werd gemaakt door stagiaire Gabry van de Wiel van de opleiding Mediavormgeving aan het het Koning Willem I in Den Bosch.