Excursie Bewuster leren kijken bij Studio Xplo- Fotografie Maud Brabers

Wandelexcursie Beter leren kijken

Je kunt nóg zo’n goede camera hebben, maar als je geen getraind oog hebt, worden je foto’s niet meer dan en kiekje.
2 keer per jaar organiseert Jofke een kijkexcursie in het wandelbos in Tilburg. Zondag 4 oktober 2020 verzamelen we weer om 14.00u bij De zeven geitjes aan de Reeshofdijk voor een inleiding tijdens een drankje. Daarna start de kijkwandeling. Rond 17u zijn we uitgewandeld. De route is ook toegankelijk met een rolstoel, scootmobiel of rollator.


Wat doen we tijdens deze excursie?

Tijdens een ontspannen wandeling word je aan de hand van 7 kijkopdrachten uitgedaagd om van een foto meer dan een toevallig kiekje te maken. We behandelen thema’s die ook tijdens onze teken- en schilderlessen aan de bod komen zoals compositie, het beeld uit de context halen, dieptesuggestie et cetera. Ondertussen lopen we ontspannen door het bos en kun je je vindingen met elkaar en met Jofke delen. Zij kan direct tips geven. Het trainen van je kijken tijdens het fotograferen, zorgt ervoor dat je steeds betere foto’s gaat maken. Daarbij is het een goede oefening voor andere creatieve uitingen en om meer te gaan genieten van de omgeving waarin je je bevindt!
Een goede camera is daarbij natuurlijk erg fijn, maar degene die achter de camera staat is minstens net zo belangrijk. Dus ook met een compactcamera of een smartphone kun je meedoen.

Wat gaan we niet doen?
Deze middag krijg je geen les over alle technische functies van jullie camera’s. Ben je daarnaar op zoek? Dan kun je ons een berichtje sturen. Wij werken samen met een aantal fotograferen waarnaar we je kunnen doorverwijzen voor technische fotografieworkshops.

Prijs: €25,00 per persoon.
De excursie gaat door bij minimaal 5 deelnemers.

Inschrijven? Vul het inschrijfformulier in en vul bij opmerking 4 oktober 2020 in.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment