THIS-IS-Jofke

2 oktober 2022, Training abstract gewaarworden

Wil jij met een open blik leren kijken naar je omgeving en naar persoonlijke thema’s. Het bekende loslaten en het onbekende onderzoeken?
Tijdens deze training leer je vanuit jouw authentieke belevingswereld abstract te kijken, denken en vormgeven. Abstract betekent niet naar de zichtbare wekelijkheid. Dat betekent dus dat je iets gaat maken waarvan je de uitkomst nog niet weet. Tijdens je proces merk je misschien dat je in een vroeg stadium de neiging krijgt om te gaan sturen. Dan gaan we nog even verder op onderzoek uit, zodat je je creatieve bron aanboort en goed wakker maakt.

Als je deze training hebt gevolgd kun je de methode die je leert op alles toepassen wat je in het dagelijks leven tegenkomt; objecten, situaties en emoties. Zo ga je erbuiten staan en kun je het onderwerp objectief waarnemen en vertalen naar een vorm.
Je traint het kijken zonder oordeel, dus je ideeën over de inhoud loslaten en je bevindingen omzetten naar beeld. In plaats van toewerken naar ‘een plaatje’, zoals jij denkt dat het eruit hoort te zien.

Programma

  • 9.30-12.30u: waarnemingen leren beschrijven vanuit gevoel en associaties en vertalen in beeld en compositie.
  • 12.30-13.15u: lunchbuffet
  • 13.15-16.15u: je ontdekkingen omzetten naar een groot abstract schilderij
  • 16.15-17.00u: evalueren en opruimen

Prijs: €175,00
Inclusief koffie/thee, lunch, materialen (o.a. een 100 x 100 cm 3D canvas) en BTW.


Over de groep

In verband met de persoonlijke begeleiding werken we in een kleine groep. Er is plaats voor 10 mensen en vanaf 6 deelnemers gaat de training door. Deze training wordt 2x per jaar aangeboden. Houd deze agenda in de gaten voor de komende trainingsdagen. Dit programma kun je ook volgen als je een visuele beperking hebt. Neem dan iets mee waarmee jij fijn jouw bevindingen kunt registreren, zoals een audiorecorder, een laptop of brailleschrijfgerei. Als je het fijn vindt, regelen we een buddy voor je.


Datum

Abstract-model-met-ecoline-en-oliepastel
Abstract

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie