Mariakapel met bister geschilderd door Jofke

De stichting Gilde van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Tilburg vroeg Jofke om 35 illustraties te maken voor een boekje dat in mei 2020 zou worden uitgegeven tijdens het evenement Maria Zingt. Al vanaf 2009 wordt jaarlijks in de meimaand in de openlucht op het voorterrein van de kapel aan de Kapelhof Maria Zingt gehouden, een samenzang van bekende Marialiedjes. Omdat Tilburg 75 jaar geleden is bevrijd, wilde de stichting dit herdenkingsjaar afsluiten met de uitgave van een boekje tijdens Maria Zingt. De illustraties van de oorlogsmonumenten, gedenkbeelden en -tegels zijn voorzien van teksten door Paul Spapens.

Máár: terwijl Jofke aan het illustreren was brak het coronavirus uit. Het was onzeker wat er ging gebeuren met de mensheid. Iedere illustratie die zij maakte was als een gebed aan Onze Lieve Vrouw ter Nood. Hierdoor was het een des te bijzonder project om aan mee te werken.

Openingstijden exposities

  • 3 Oktober vanaf 15.45u tot en met 6 december zijn belangstellenden dagelijks welkom om tussen 9.00-19.00u de expositie te komen bezichtigen bij de Hasseltse kapel.
  • In dezelfde periode is een tweede deel van de illustraties iedere zondag te bezichtigen na de dienst in de Petrus en Pauluszaal aan de Vierwindenlaan 11 in Tilburg. Inloop: 10.30-12.00u.
  • Een derde deel van de illustraties zijn in die tijd voor bezoekers van Studio Xplo en op afspraak te bezichtigen in onze studiogalerie aan de Gershwinstraat 10A in Tilburg Noord.

Verder

  • Klik hier voor de digitale flyer van de exposities. Voel je vrij om deze te delen.
  • Bekijk de videoregistratie van de opening.
  • Alle illustraties zijn te zien op Jofke.eu.
  • De werken zijn te koop voor €160 per stuk, €1.500 per 10 en €5.000 voor alle 35 illustraties (ex BTW en lijsten). Er kunnen biedingen gedaan worden gedurende de loop van de expositie in de kapel. Degene wie de complete reeks wil kopen heeft voorrang. Geef uw bod door via kunst@jofke.nl.

 

Jofke schildert gedenktegel Maria

Jofke schildert gedenktegel Maria

Joost van Beek speelt orgel tijdens opening expositie Jofke

Joost van Beek speelt orgel tijdens opening expositie Jofke

Agnes Huinen zingt tijdens openings expositie van Jofke

Agnes Huinen zingt tijdens openings expositie van Jofke

2 reacties

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment