Blinde man bekijkt schilderij van blinde kunstenaar

In verband met het coronavirus is deze expositie verzet naar september 2020

Kunst met andere ogen

  • Hoe is dat nu als je nooit (kleuren) gezien hebt?
  • Hoe maak je kunst als je blind of slechtziend bent?

In samenwerking met Galerie De Verdieping aan het St. Jansplein 5 in Moergestel organiseren wij een expositie met werk van blinde en slechtziende makers waarmee wij samenwerken in ons atelier. Ook zullen er een aantal gastexposanten met een visuele beperking deelnemen. De kunstwerken worden door middel van een audiotour voorzien van de bijzondere verhalen van de makers. Met een QR-reader op je smartphone kun je de audiobeschrijvingen online beluisteren. Daarnaast loopt er een gidslijn langs alle werken, zodat je de route langs de expositie zelfstandig kunt volgen. Er zijn gidsen en iedere expositiedag is minimaal één van de exposanten aanwezig om uitleg te geven. Dappere ziende bezoekers kunnen bij binnenkomst een blinddoek opzetten, zodat ze middels het volgen van de routing enigszins kunnen ervaren hoe de makers naar kunst kijken, op de tast dus.

In verband met hygiëne verzoeken we je om je handen voor aanvang van de route en na afloop te desinfecteren.

Deze expositie wordt georganiseerd in het kader van Zie je wel(?), een project waarbij aandacht wordt gegeven aan non-visuele kunstbeleving door middel van activiteiten en exposities. Klik hier voor de link naar de poster die stagiaire Luca de Jonge voor ons ontwierp, met een illustratie blind getekend door stagiaire Marieke Mandemaker.


Randprogrammering

  • Zaterdag 5 september 2020     Programma wordt nader bekend gemaakt
  • Zondag 6 september 2020
  • Zaterdag 12 september 2020
  • Zondag 13 september 2020
  • Zaterdag 19 september 2020
  • Zondag 20 september 2020

*Taktila™
Bij een aantal kunstwerken is Taktila™ toegepast, het voelbare kleurensysteem. Zaterdag 5 september zal Yvonne van der Laan, Taktila™ licentienemer uit Dodewaard, belangstellenden informeren over deze methode. Een van de dagen zal Marja van Oers, één van de deelnemende kunstenaars, een demonstratie geven over Taktila™.

Exposanten
Corrie Balemans – Edina Sunj – Esther van Gils – fotocollectief Seeing the unseen –  George Kabel – Gokhan Solmaz – Joke Clazing – Hermine Pierik – Marja van Oers – Mirjam Damstra – Marij Steijns  – Wim Pierik

Docu
Er wordt een korte documentaire gemaakt rondom deze expositie. Zodra deze klaar is, zal deze hier getoond worden.

Met dank aan
het VSB-fonds, Galerie De Verdieping en Studio Xplo.

Altijd leuk als je aangeeft dat je komt via het facebookevenement

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment