Expositie Elly Welbie bij Studio Xplo

Elly Welbie exposeert momenteel 17 van haar schilderijen in onze studiogalerie.

‘Als kind was ik altijd al aan het tekenen. Op een gegeven moment ben ik schildercursussen gaan volgen. In het begin was dat met aquarelverf, maar na een paar jaar raakte ik geblokkeerd en kon ik geen kwast meer op papier zetten. Jaren later heb ik mij opnieuw aangemeld voor een schildercursus. We schilderden daar met gouache en dat beviel me beter. Daarna ben ik cursussen gaan volgen bij Atelier C3. Dat doe ik nu bijna 20 jaar. In het begin werkte ik daar met olieverf, tegenwoordig met acryl. In de zomer maanden volg ik vaak extra workshops, o.a. bij Studio Xplo.

Mijn favoriete onderwerp zijn dieren, maar een landschap of een stilleven vind ik ook leuk om te doen. In het begin maakte ik vooral figuratief werk. Nu werk ik ook steeds vaker abstracter. Ik exposeerde al eerder in binnen- en buitenland. 

In het schilderen kan ik mijn gevoel kwijt, ieder schilderij is weer een nieuwe uitdaging. Ik maak vooral kleurrijke werken en vind het leuk om nieuwe technieken uit te proberen.’

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie