Schilderij van Jofkes interpretatie op de kruisweg

Zien kun je op verschillende manieren. Soms zijn we blind, omdat onze ogen niet werken en soms hebben we een figuurlijke blinde vlek. Deze expositie in de kapel van Mariëngaarde heeft een spirituele inslag. Jofke heeft zich voor deze expositie laten beïnvloeden door haar psychologische interpretatie van de kruisweg en de verlichting die eruit voort kan komen wanneer onze blinde vlekken verdwijnen en we tot inzicht komen.

Omdat haar persoonlijke zoektocht door de jaren heen tevens haar kruisweg is, laat Jofke haar passie zien door middel van een route langs oud en nieuw werk. De expositie is ook interessant voor mensen met een visuele beperking. Er zijn gidsen aanwezig, er wordt een gidslijn aangebracht en er is een online audiotour die je via je smartphone kunt beluisteren aan de hand van QR-codes bij de werken. De collectie is te vinden in de gratis izi Travel App als je zoekt op Studio Xplo. Er zijn koptelefoontjes aanwezig die je in je telefoon kunt pluggen.

De expositie bestaat uit schilderijen, sculpturen, video, audio en tastbeleving.
Er kunnen opnamen worden gemaakt. Als je niet in beeld wilt komen, kun je dat bij binnenkomst aangeven.

Opening
18 april 2019 (Witte donderdag), 19.30-22.00u
Met muzikale performance door Berrie Kolmans
Er is een zitje in de bijkapel en een barretje in de expositieruimte. Koffie en thee is verkrijgbaar voor €1. De bar wordt na de opening geopend. Fris kost €1 en wijn en bier €2.

Openingsdagen

  • Zondag 21 april (Pasen) 2019, 11.00-17.00u
  • Maandag 22 april (Pasen) 2019, 11.00-17.00u
  • Zaterdag 27 april* (Koningsdag) 2019, 11.00-17.00u
  • Zondag 28 april 2019, 11.00-17.00u

*Op Koningsdag is Mariëngaarde betrokken bij een pleinfeest en moeilijk bereikbaar. Het plein is dan niet met de auto bereikbaar.

Locatie
Kapel Mariëngaarde aan de Burgemeester Damsstraat 7 in Tilburg. Nummer 7 is voor de navigatie tegenover nr 42.
Link naar Google maps

Bereikbaarheid
Auto: gratis parkeren in de wijk
OV: bus 7 richting De Blaak óf bus 132 richting Breda via de Gaarshof (halte Ringbaan West/ GGD)

Jofke deelt haar ontwikkelingen naar de expositie in een evenement op facebook. Het is fijn als je het daar aankondigt als je komt. Een overzicht van het werk van Jofke vind je via www.Jofke.nl.

1 Reactie

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment