Bastiaan J. Hindriks exposeert bij Studio Xplo

Bastiaan J. Hindriks is een van de kunstenaars die in ons atelier werkt. Hij is autodidact kunstenaar en heeft lessen gevolgd aan de Academie in Arendonk. Zijn eerste serieuze podium was bij the living museum, waar niet alleen na lange tijd zijn creatieve geest weer geestkracht kreeg, maar waar vanwaaruit hij ook steeds serieuzer ging netwerken. Tijdens deze solo expositie van de outsider kunstenaar maak je kennis met zijn diverse werk. Bastiaan denkt verder dan het eclecticsisme, verder nog dan dromen… Zijn werk loopt uiteen van pentekeningen, mixed-media schilderijen tot aan sterkt overbewerkt fotografisch werk: ‘Vaak ontstaat iets uit pure intuitie, soms zit er een heel concept achter mijn werk’.

Het thema van deze expositie is Art is like a fart, if it’s scalding, it has to find a way out.
Op 2 januari is er en officiële vernissage bij Xplo, waar u in de gelegenheid wordt gesteld de kunstenaar te ontmoeten. De toegang is gratis.

Bastiaan: ‘Al ben ik niet zo van uitleggen van mijn beeldend werk, achter elke tekening, elk schilderij en iedere foto zit een verhaal, waarbij ik beetje bij beetje mezelf leer ontdekken, wie in de kern ben. Dit vertaal ik beeldend als een soort van universele poëzie op het platte vlak. Er zijn lovers en haters van mijn werk, maar het is niet zozeer mijn doel om de wereld te veroveren met wat ik maak, maar mezelf ervan te overtuigen dat ik goed ben zoals ik ben, dat ik er toe doe. Mijn verhaal mag gezien worden en min of meer begrepen…, zoek mij en u zult mij vinden.’

Bastiaan exposeerde eerder met het collectief Eye_am collective waarvan hij initiator was in samenwerking met het HoKiBa collectief die internationale betrekkingen hebben: ‘Als collectief sta je aanvankelijk sterkt, maar ik merk, zeker in deze tijden van covid19 dat er, ondanks de hoop op saamhorigheid, er steeds meer onherroepelijke verschillen ontstaan in deze maatschappij. Aangezien wij, dus ook ik, mee moeten zullen gaan in het steeds meer individualistische systeem, ben ik vergenoegd dat Jofke mij de kans biedt om als individu, maar toch als deel van een ondeelbaar geheel, deze expositie in te richten en te presenteren. Ik heet U van harte welkom tijdens mijn expositie en roep u op tot verbinding, want Kunst verbindt, laten we daar nu mee beginnen,’ aldus Bastiaan.

Vaste bezoekers van Studio Xplo kunnen de expositie bekijken en andere belangstellenden op afspraak: info@StudioXplo.nl / 06-39826286. Tijdens de opening is iedereen welkom. Ons atelier is groot genoeg om voldoende afstand te kunnen nemen.

  • Download de flyer
  • Data: 22 december 2021 t/m 11 maart 2022.
  • Opening expositie: Zondag 2 januari 2022: 13.00-17.00u.
  • Locatie: Studiogalerie Xplo
  • Coronacheck: u hebt geen coronabewijs nodig. Meer informatie hierover. Wel vragen we u niet te komen met coronagerelateerde klachten, afstand te houden van elkaar in ons atelier en bij toenadering een mondkapje te dragen.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie