Visitekaartje Arwen Huijgens

Arwen Huijgens is een van de jongste kunstenaars die werkt bij Studio Xplo. Op haar Instagram account krijg je een indruk van haar werk. Arwen exposeert in december bij de bibliotheek De Nieuwe Veste in Breda.
Eind 2023 exposeert Arwen in onze studiogalerie. Hier lees je de informatie over haar expositie bij Studio Xplo.

Jonge Kunstenaar Arwen Huijgens blijft ons verbazen
Ze neemt je mee in haar wereld van fantasie en de worsteling met haar eigen obstakels. Haar kracht is om datgene wat ze meemaakt uit te beelden en haar emoties te kunnen verwerken en dit doet ze  op een bijzondere wijze. Dit heeft haar gered tijdens de heftige perioden in haar korte leven.

Op jonge leeftijd kreeg Arwen pneumokokken meningitis, hier hield ze restschade aan over. Niet aangeboren hersenletsel (NAH ) is een “growing problem”. Naarmate Arwen ouder werd kwamen haar obstakels steeds duidelijker naar boven; wat niet lukte en waarin haar leven erg verschilde van leeftijdgenoten. Tijdens een zware en lange opname van 5 en een halve maand in een revalidatiecentrum als 13-jarige, was haar enige escape tekenen en schilderen. Haar schetsboekje ging overal mee naar toe, “doodlen” noemde ze dat. Ze ontdekte steeds meer materialen en begon te experimenteren daarmee. Het bleef dan ook niet meer alleen bij een schetsboek. Ze is een talent en ontwikkelde zich snel en vond hierdoor ook haar eigen unieke stijl. Dit lukte wel! Arwen heeft haar kracht en talent ontdekt en laat ons toe in haar wereld door haar opmerkelijke kunst.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie