Kalender

Op deze pagina worden nieuwe programma’s en incidentele activiteiten van Studio Xplo aangekondigd.
Klik hier om direct naar de cursusinformatie te gaan.

Crowdfunding voor Taktila

Jofke ontwikkelde met haar cursisten met een visuele beperking een voelbaar kleurensysteem met uitgebreide lesmethode om kleur-, beeld- en kunstbeleving toegankelijker en leuker te maken voor mensen die niet of moeilijk (kleuren) kunnen zien.

Dit kleurensysteem noemde zij Taktila en ondertussen is er een uitgebreide website ontwikkeld: www.taktila.com. Om Taktila op verschillende plaatsen toe te kunnen gaan passen zijn er materialen nodig. Sommige stoffen moeten zelfs gemaakt worden, zoals Taktila geel. Daarbij worden de stoffen bedrukt van logo, zodat duidelijk is wat tot dit kleurensysteem behoort en wat niet; namelijk stoffen zonder logo. Daarbij zullen we folders moeten laten maken voorzien van braille. Om het benodigde geld bij elkaar te krijgen startte Jofke een crowdfundcampagne.


Wil je dit initiatief ondersteunen?

Doneer dan op voordekunst.nl of neem contact op om andere mogelijkheden te bespreken. Jofke kan een hoop teruggeven zoals teambuildingactiviteiten, trainingen inclusief gebruikerslicenties, workshops en voelbare schilderijen op maat.

Opendag en expositie

Zaterdagmiddag 9 juni houden we van 13.30-16.00u Open Atelier. Kom vrijblijvend binnenlopen, kennismaken met Jofkes werkplek en haar methoden, gezellig tekenen, informeren naar de cursussen, een kopje thee of koffie drinken en onze exposities bekijken. Dit laatste kan zelfs met je ogen dicht, gezien het werk gemaakt is door en voor mensen met een visuele beperking.

Iedereen is welkom!
De koffie/thee en wij staan voor je klaar!

Leren op de tast met de Taktila methode van Jofke

Ga jij blind voor 1 dag?

Wil jij op een originele manier geld ophalen voor het Oogfonds?
Kom dan donderdag 21 juni vier uur lang bij ons ervaren hoe het is om blind bezig te zijn met kleur en kunst.
Bij Studio Xplo kun je deze dag van 13.00-17.00u onder begeleiding ervaren hoe het is om blind je weg te banen, kleuren te herkennen en creatief bezig te zijn. Deelname kost €27,50. Uiteraard kunnen ook mensen met een visuele beperking kennis maken met voelbare kleurbeleving.
De donatie betaal je aan het Oogfonds, de rondleiding en workshop worden gratis aangeboden voor dit goede doel.
Schrijf je in, start je actie, ontvang een pakket en neem contact op met Studio Xplo om door te geven dat je bij hen aansluit.

Zie je wel(?) belevingsExpositie 2015
Zie je wel(?) belevingsExpositie 2015
Excursie Bewuster leren kijken bij Studio Xplo- Fotografie Maud Brabers

Zondagmiddag 23 september organiseert Jofke weer de tweejaarlijkse excursie Bewuster leren kijken in het wandelbos in Tilburg. We verzamelen om 14.00u bij De zeven geitjes aan de Reeshofdijk voor een inleiding tijdens een drankje (wat bij de prijs inbegrepen zit). Daarna starten we onze wandeling aan de hand van een aantal kijkopdrachten en tips met de camera (of telefoon met camera) in de hand. Rond 17u zijn we uitgewandeld.

Inschrijven? Vul het inschrijfformulier in. We nemen contact met u op om de inschrijving te bevestigen.

Prijs: €25,00 per persoon.
De excursie gaat door bij minimaal 5 deelnemers.

Nieuwe jaarprogramma’s per januari 2018

Studio Xplo biedt een aantal nieuwe studieprogramma’s voor mensen die op zoek zijn naar individuele begeleiding ter verbetering van hun kijk-, teken- en schildervaardigheden, het doen van beeldonderzoek en de zoektocht naar een eigen stijl.

Door toepassing van de opdrachten en methoden van beeldend kunstenaar Jofke van Loon ontdek je hoe je om kunt gaan met creatieve vrijheid, keuzemogelijkheden en onvoorspelbaarheden. Zo werk je automatisch ook aan je persoonlijke ontwikkeling;-)
Deze creatieve zoektocht ga je aan op basis van je intuïtie en voornamelijk je rechterhersenhelft. Door het denken zoveel mogelijk plaats te laten maken voor spelenderwijs ontdekken en minder resultaatgericht te werk te gaan, leer je verbeterpunten zien en ga je steeds meer vertrouwen op jóuw manier van kijken en werken.

Afhankelijk van de opleiding heb je één of twee praktijkdagen per maand. De tussenliggende weken werk je thuis aan je creatieve proces aan de hand van de lessencyclus en het stappenplan dat je ontvangt. Na afloop ontvang je een certificaat waarop je ontwikkeling staat beschreven.

Nieuwsgierig geworden? Check:

  1. Portrettekenen (particulieren)
  2. Stap voor stap acryl (particulieren)
  3. Je zintuigen als inspiratie (particulieren en professionals)
  4. De Taktila® methode (professionals)
Trainingen bij Studio Xplo