mensen bekijken blind een Taktila replica van Picasso

Dit weekend opent ook Studio Xplo haar deuren tijdens Kunst Scene, een weekend georganiseerd door Ateliers Tilburg. Een aantal medehuurders in ons pand en andere ateliers in Tilburg laten je proeven van hun culturele aanbod.
Het programma wordt telkens aangevuld op Instagram en www.kunstscene.nl. Houd deze websites in de gaten en stel daar jouw persoonlijke kunstroute op af voor dat weekend!

Ons programma
Bij ons kun je het autonoom werk zien van Jofke, een expositie van gastexposant Elly Welbie, de werkplekken en werkstukken van onze cursisten en cliënten van de dagbesteding. Als je het leuk vindt, kun je zelf ook vrij tekenen of schilderen in ons luxe atelier.

Rondleidingen Blind kunst kijken
Speciaal voor dit weekend organiseren wij een rondleiding blind kunst kijken. Bezoekers worden geblinddoekt langs een aantal voelreplica’s van bekende kunstwerken begeleid. De uitdaging is om niet te raden welk schilderij het is en wat voor plaatje, maar om blind in het werk te duiken en te beschrijven wat jij voelt. Dat is jóuw persoonlijke beleving van het schilderij. Je kunt daarbij in contrasten denken. Het is best moeilijk om het visuele denken los te laten, maar wij helpen je daar doorheen!
De replica’s zijn gemaakt met de Taktila methode. Wij maken regelmatig replica’s, bijvoorbeeld voor het Van Abbemuseum in Eindhoven, waardoor blinde mensen op de tast een beeld kunnen vormen van schilderijen. Bekijk een filmpje om een indruk te krijgen hiervan.

Aanmelden
Wil je een rondleiding ‘Blind kunst kijken’ boeken voor €5,00 p/p?
Meld je dan vooraf aan, zodat we een planning kunnen maken voor de gids. We mailen je dan een paar dagen vooraf jouw tijdslot door.
Heb je een voorkeurstijd? Geef die dan door bij je aanmelding. Dan proberen we daar rekening mee te houden.

  • Data: zaterdag 12 en zondag 13 november 2022
  • Tijd: zaterdag 12 november 10:00-17:00u en zondag 13 november 10:00-14:00u.
  • Leeftijd: alle leeftijden
  • Inschrijven: open inloop (behalve voor een rondleiding Blind kunst kijken)
  • Bereikbaarheid

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie