Kalender

Op deze pagina worden nieuwe programma’s en incidentele activiteiten van Studio Xplo aangekondigd.
Klik hier om direct naar de cursusinformatie te gaan.

Excursie Bewuster leren kijken bij Studio Xplo- Fotografie Maud Brabers

Zondagmiddag 13 mei organiseert Jofke weer een excursie Bewuster leren kijken in het wandelbos in Tilburg. We verzamelen om 14.00u bij De zeven geitjes aan de Reeshofdijk voor een inleiding tijdens een drankje (wat bij de prijs inbegrepen zit). Daarna starten we onze wandeling aan de hand van een aantal kijkopdrachten en tips met de camera (of telefoon met camera) in de hand. Rond 17u zijn we uitgewandeld.

Inschrijven? Vul het inschrijfformulier in. We nemen contact met u op om de inschrijving te bevestigen.

Prijs: €25,00 per persoon.
De excursie gaat door bij minimaal 5 deelnemers.

Dagworkshop Maak je eigen Taktilaschilderij

Heb jij een visuele beperking? Dan heb je waarschijnlijk niet veel aan een gewone foto of schilderij aan de muur. Met behulp van het Taktila™ kleurensysteem kun je een voelbaar kunstwerk maken van een persoonlijke ervaring, emotie of een afbeelding naar keuze.

Omdat het maken van zo’n werkstuk behoorlijk wat voeten in aarde heeft nemen we de tijd en proberen we voor iedere deelnemer een persoonlijk kunstmaatje te regelen.
Taktila™ is een nieuw systeem dat we meer bekendheid willen geven. Daarom betaal je voor deze dag slechts €37,50 als een tegemoetkoming in de materialen en lunch. Als je na afloop een geheugensteuntje wilt hebben voor het herkennen van de kleuren kun je  een tactiele kleurenkaart kopen voor €14,95.

  • Datum workshop: zaterdag 2 juni 2018
  • Entree: vanaf 9.45u
  • Aanvang: 10.15u
  • Lunch: ongeveer 12.30u
  • Eind: 16.00u

Schrijf je in voor de workshop en deelname aan de expositie door een mailtje te sturen naar jofke@taktila.com. Vertel daarbij met hoeveel personen je komt en of er zaken zijn waar we rekening mee kunnen houden, zoals geleidehonden of rolstoelen.

Je werkstuk kan in juni ook meedoen met een expositie. Wil je dat we je werkstuk na de expositie per post naar je toesturen? Dan mag je 2 juni €8,00 verzendkosten betalen. Uiteraard is het ook mogelijk om een afspraak te maken om het werk op te (laten) halen.

Leren op de tast met de Taktila methode van Jofke

Taktilaexpositie en Opendag

Zaterdagmiddag 9 juni vindt er van 13.30-16.00u een opening plaats van ‘voelschilderijen’ gemaakt met het Taktila™ kleurensysteem. Met Taktila™ worden de visuele effecten en de kleurenleer overgebracht door voelbare texturen.
Voor deze expositie heeft een club blinde en slechtziende mensen hun belevingswereld omgezet in een kleurrijke visuele én voelbare vertaling. Daarbij zijn er ook schilderijen van grote kunstenaars omgezet in voelbare varianten. Iedereen is dan welkom om zich te laten inspireren door deze haptische kunstbeleving.

Met haptisch bedoelen we kijken met de handen.

Heb je een visuele beperking en wil je zaterdag 2 juni mee doen met de workshop? Schrijf je dan in voor de workshop en/of laat weten dat je naar de expositie wilt komen door een mailtje te sturen naar jofke@taktila.com. Vertel daarbij met hoeveel personen je komt en of er zaken zijn waar we rekening mee kunnen houden, zoals geleidehonden of rolstoelen.

Ga jij blind voor 1 dag?

Wil jij op een originele manier geld ophalen voor het Oogfonds?
Kom dan donderdag 21 juni vier uur lang bij ons ervaren hoe het is om blind te zijn.
Bij Studio Xplo kun je deze dag van 13.00-17.00u onder begeleiding ervaren hoe het is om blind je weg te banen, kleuren te herkennen en creatief bezig te zijn. Deelname kost €27,50.
De donatie betaal je aan het Oogfonds, de rondleiding en workshop worden gratis aangeboden voor dit goede doel.
Schrijf je in, start je actie, ontvang een pakket en neem contact op met Studio Xplo om door te geven dat je bij hen aansluit.

Zie je wel(?) belevingsExpositie 2015
Zie je wel(?) belevingsExpositie 2015

Nieuwe jaarprogramma’s per januari 2018

Studio Xplo biedt een aantal nieuwe studieprogramma’s voor mensen die op zoek zijn naar individuele begeleiding ter verbetering van hun kijk-, teken- en schildervaardigheden, het doen van beeldonderzoek en de zoektocht naar een eigen stijl.

Door toepassing van de opdrachten en methoden van beeldend kunstenaar Jofke van Loon ontdek je hoe je om kunt gaan met creatieve vrijheid, keuzemogelijkheden en onvoorspelbaarheden. Zo werk je automatisch ook aan je persoonlijke ontwikkeling;-)
Deze creatieve zoektocht ga je aan op basis van je intuïtie en voornamelijk je rechterhersenhelft. Door het denken zoveel mogelijk plaats te laten maken voor spelenderwijs ontdekken en minder resultaatgericht te werk te gaan, leer je verbeterpunten zien en ga je steeds meer vertrouwen op jóuw manier van kijken en werken.

Afhankelijk van de opleiding heb je één of twee praktijkdagen per maand. De tussenliggende weken werk je thuis aan je creatieve proces aan de hand van de lessencyclus en het stappenplan dat je ontvangt. Na afloop ontvang je een certificaat waarop je ontwikkeling staat beschreven.

Nieuwsgierig geworden? Check:

  1. Portrettekenen (particulieren)
  2. Stap voor stap acryl (particulieren)
  3. Je zintuigen als inspiratie (particulieren en professionals)
  4. De Taktila® methode (professionals)
Trainingen bij Studio Xplo